/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Lupu, indignat de propunerea liberalilor de crearea unei comisii speciale: Noi o să vă indicăm unde trebuie să fie PL-ul

missing
15 decembrie 2017, ora 11:27

Alina Zotea, deputat PL: „ Fracțiunea Pl va propune la fiecare ședință includerea acestui proiect până când această hotărâre va fi susținută. Deci fracțiunea PL propune adoptarea prezentei hotărâri prin care anul 2018 să fie declarat Anul Unirii. Suntem convinși că prin aceasta vom contribui la perpetuarea idealului sfânt al înaintașilor noștri și vom demonstra că împărțim cu România aceeași identitate, limbă și valori. De aceea propune și crearea unei comisii speciale pentru elaborarea unui plan de acțiuni dedicate centenarului Marii Uniri, iar din această comisie să fie reprezentanți fracțiunilor parlamentare următoare: fracțiunea PL, Fracțiunea PDM, Fracțiunea PLDM și grupul popular european”.

În replică Marian Lupu, deputat democrat a declarat: „Fiecare fracțiune este în drept să-și promoveze ideile, proiectele. Dar vin cu rugăminte nici o fracțiune în această sală nu este în drept să indice sau să decidă pentru altă fracțiune să intre sau nu în componență, pe mine nu mă interesează ce gândiți, aceasta este dreptul fracțiunii, pe care motiv mă car să propuneți în fiecare zi această idee, remarc partea a doua a remarcii rog să omiteți, fiindcă dacă nu o să opriți acest lucru o să începem noi singuri să vă indicăm unde trebuie să fie PL-ul”.

Propunerea nu a fost susținută.

Amintim că, în ședința din 7 decembrie 2017, liderul Partidului Liberalilor a propus în Parlament ca anul 2018 să fie declarat Anul Unirii în Republica Moldova. Propunerea a provocat mai multe reacții din partea socialiștilor și comuniștilor, ca într-un final aceasta să nu fie susținută de majoritatea deputaților.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram