/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Pettit îndeamnă autoritățile să adopte noul Cod al Audiovizualului: „Propaganda străină este o problemă în Moldova”

missing
17 decembrie 2017, ora 11:37

„Propaganda străină este o problemă în Moldova, și Statele Unite înțeleg cu siguranță riscurile pe care le prezintă dezinformarea rusească. Dar Moldova se confruntă, de asemenea, cu probleme de control intern asupra mass-mediei. Freedom House afirmă că concentrarea proprietății, mai ales în sectorul televiziunii, este unul dintre cele mai mari obstacole în calea independenței mass-media în Moldova – estimând că 80% din posturile de televiziune naționale sunt deținute de persoane afiliate cu partide politice. Această situație nu numai că amenință independența mass-mediei în Moldova, ci și generează mesaje care pot fi caracterizate ca un tip diferit de propagandă, din surse interne. Trebuie să recunoaștem, să numim și să combatem această tendință cu aceeași vigoare cu care combatem dezinformarea străină”, a spus Pettit.

Ambasadorul a mai menționat că lupta împotriva propagandei nu va fi folosită ca un pretext pentru a închide vocile de alternativă, iar experții internaționali precum Consiliul Europei și OSCE au declarat că interdicțiile extensive nu sunt eficiente în lupta împotriva propagandei rusești.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram