/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Autoritățile îl recheamă pe Ambasadorul Moldovei la Moscova pe o perioada nedeterminată. Motivul

18 decembrie 2017, ora 18:38

„În legătură cu cazurile de hărțuire și intimidare de către autorităţile Federaţiei Ruse a persoanelor oficiale şi oamenilor politici din Republica Moldova, intensificarea acestora în ultima perioadă şi lipsa unor reacţii oficiale la demersurile repetate ale autorităţilor moldoveneşti pe marginea acestor cazuri, MAEIE a decis chemarea la Chişinău pentru consultări a Ambasadorului Andrei Neguţă, pe o durată nedeterminată”, menționează autoritățile.

„- S-a întâmplat ceva și noi nu știm, de ce astăzi a fost rechemat?
– Alo. Da, eu vă aud.
– Aștept un răspuns.
– Eu am următorul răspuns pentru dvs. Comunicatul a fost emis astăzi. Înseamnă că astăzi a fost luată decizia”, a declarat pentru tv8 Alexandru Roitman, șeful Serviciului de Presă al MAEIE.

Cei de la Externe, adaugă că în cadrul discuţiilor „urmează a fi examinate căile pentru depăşirea situaţiei create, evitând pe viitor acţiuni de natură să submineze relațiile moldo-ruse pe care autoritățile moldoveneşti și le doresc să fie prietenești, de încredere și respect reciproc”.

Diplomatul nu a fost de găsit pentru comentarii, iar șeful statului s-a arătat indignat de decizie, declarând că este o provocare în ajunul plecării sale la Moscova.

Anterior, Partidul Democrat a cerut Ministerului de Externe să întreprindă anumite măsuri, după ce în presa rusă a apărut informația că Vlad Plahotniuc este acuzat de omor de către organele din Rusia. Liderul democraților a refuzat să comenteze.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram