/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

Apă-Canal a început evacuarea nămolului acumulat în geotuburi. În Chișinău se poate răspândi miros neplăcut

missing
20 decembrie 2017, ora 14:53

Timp de trei zile specialiștii deja au evacuat din tuburile geotextile de pe platformele special amenajate în depozitele Staţiei de epurare circa 4.800 mii m3 nămol. Muncitorii preconizează până în martie 2018 să evacueze peste 75 de mii metri cubi de nămol din circa 140 de tuburi geotextile. Nămolul transportat va fi stocat în depozite speciale, care au fost construite pe teritoriul Staţiei de Epurare.

După ce va fi evacuat nămolul vor fi efectuate lucrările de salubrizare a platformelor, precum şi a căilor de acces dar și dezinfectarea acestora.

Specialiștii spun că au decis să facă aceste lucrări anume în sezonul rece pentru a evita răspândirea mirosului neplăcut de la mecanismele care transportă acest nămol. Totuși pe perioada lucrărilor în oraș, periodic s-ar putea răspândi miros neplăcut din cauza utilajului deja învechit.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram