/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Sentinţe mai aspre pentru cinci bărbaţi din Chișinău care au recrutat trei minori pentru exploatare sexuală

20 decembrie 2017, ora 15:22

Potrivit procurorilor, în perioada anilor 2003 – 2011, unul dintre inculpaţi, a recrutat trei minori, cu vârstele cuprinse între 9 şi 15 ani, din familii social vulnerabile, pentru a-i exploata sexual atât în scop personal cât şi comercial. În continuare, acesta le-a convins pe victime să presteze servicii sexuale şi altor persoane contra cost. Astfel, copiii, au mai fost abuzaţi sexual de încă patru bărbaţi în diferite locuinţe din Capitală.

În anul 2013, instanţa de fond i-a achitat pe trei dintre inculpaţi, motivând că nu s-a constatat existenţa faptei infracţiunii, iar ceilalţi doi au primit pedepse non-privative de libertate. Procurorii au contestat sentinţa, însă în martie 2015, Curtea de Apel a respins apelul procurorului ca fiind nefondat. Procurorul a declarat recurs ordinar la Curtea Supremă de Justiţie, care a dispus în februarie 2016, rejudecarea cauzei penale într-un alt complet de judecată.

Astfel, după aproximativ 5 ani de examinare judiciară a cauzei, prin decizia Curţii de Apel Chişinău, a fost admis apelul procurorului şi pronunţată o nouă hotărâre prin care inculpaţii au fost condamnaţi la pedepse cuprinse între 11 şi 17 ani de închisoare. Prin aceeaşi decizie s-a dispus încasarea de la fiecare inculpat a câte 50 mii lei fiecărei părţi vătămate, drept prejudiciu moral cauzat prin infracţiune.

Sentinţa este definitivă şi executorie, însă poate fi contestată la Curtea Supremă de Justiţie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram