11 elevi în vârstă de 13 și 14 ani, de la un Gimnaziul din satul Prodănești, raionul Florești, s-au intoxicat cu pastile în timpul orelor. Adolescenții au fost transportați de urgență la spital. Deocamdată nu se știe ce fel de pastile au înghițit copiii.

Potrivit informațiilor preliminare, copiii au fost transportați la spital cu două ambulanțe în jurul orei 13. Cei 11 elevi din clasele a 7 și a 8-a au început să se simtă rău după ce ar fi băut niște pastile. Au fost alertați părinții și poliția.

„Angajații poliției au stabilit că medicamentele, mai exact pastilele care au fost administrate de acești elevi aparțin unei colege. Eleva aceleași școli, care suferă de o boală își administra pastilele la recomandarea medicului”, a declarat pentru TV8 Dina Fomin, ofițer de presă IP Florești.

Contactați de TV8, medicii secției de internare din cadrul Spitalului din Florești ne-au spus că toți copiii se află în stare stabilă.

„Pastile ceva au băut, am înțeles că pastile. 01.35 Starea lor…nu-s gravi copii. Eu nu știu nimic, aici salvarea scrie îndreptările. Trebuie să-i vadă medicii și pe urmă o să sunați și o să întrebați”, susține o soră medicală din cadrul spitalului raional Florești.

Poliția urmează să investigheze toate circumstanțele cazului, în special cum s-a putut ca elevii sa aiba acces la pastile.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!