/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO. DOC/ Plângere la Procuratura Generală împotriva unui deputat PSRM. L-ar fi agresat pe președintele ODIP

missing
20 decembrie 2017, ora 16:30

„Acțiunile cetățeanului Odnostalco Vladimir, întrunesc elementele constitutive ale infracțiunilor prevăzute de Codul Penal, și anume art. 347 – Profanarea Simbolurilor de Stat – prin acțiunile și încercările de smulgere a drapelului tricolor din pieptul cetățeanului Vlad Bilețchi și atribuirea în adresa drapelului tricolor a calificativului “тряпка” – din rusă – cârpă. Precum și a infracțiunii prevăzute de Codul penal, art. 346 – Acţiunile intenţionate îndreptate spre aţîţarea vrajbei, diferenţierii sau dezbinării naţionale, etnice, rasiale sau religioase – prin comportamentul discriminator, arogant, agresiv și ofensator adresat cetățeanului care poartă tricolor în piept și se identifică drept fiind etnic român – catalogându-l și atribuindu-i calificative de “om bolnav psihic” , “bolnav” ,”гей” – homosexual “грязь”– din rusă – mizerie, gunoi, murdărie, “тряпка” – din rusă – cârpă”, se menționează în textul plângerii depuse astăzi la Procuratură.

Vlad Bilețchi spune că a intrat într-un cort de-al socialiștilor în care se colectau semnături pentru organizarea referendumului de demitere a primarului Dorin Chirtoacă. „Am intrat într-un cort și am vorbit cu ei respectuos, iar el s-a aruncat la mine, să-mi smulgă tricolorul din piept, spunându-mi „Vybrasi etu greazi”. Aceasta este o acțiune subversivă”, a spus anterior Bilețchi.

„Vladimir Odnostalco a avut un comportament ilegal, profanând simbolurile statului, lezând onoarea și demnitatea omului în spațiu public, insultând persoana fizică, precum și drapelul tricolor, sfidând Constituția și alte legi, săvârșind astfel acțiuni pentru care este pasibilă răspunderea penală prevăzută de art. 346 și 347 Cod Penal al Republicii Moldova”, se mai menționează în plângere.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram