/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/DOC/ ULTIMA ORĂ! Igor Dodon a respins candidaturile noilor miniștri propuși de Guvern

missing
21 decembrie 2017, ora 18:09

„Majoritatea candidaților propuși au demonstrat inconsecvență, lipsă de profesionalism și oportunism regretabil în funcțiile și activitățile desfășurate anterior. Mai mulți candidați au probleme de integritate și mai grav unii dintre aceștia au fost personal implicați în frauda bancară participând la luarea deciziilor care au dus la devalizarea sistemului bancar din Republica Moldova”, a scris Dodon.

Menționând, că în contextul dat, candidaturile înaintate de Guvern nu corespund criteriilor specificate. Iar, asupra acestora planează un șir de dubii, reflectate în mai multe investigații jurnalistice și ale organelor de ocrotire a normelor de drept.

Amintim că, marți, 19 decembrie, președintele PDM, Vlad Plahotniuc a anunțat remanieri la Guvern și a nominalizat șapte noi membri, dintre care cinci miniștri noi și doi vice-prim-miniștri. Persoanele nominalizate de coaliția de guvernare sunt:

Chiril Gaburici va ocupa postul de ministru al Economiei;
Iurie Leancă a fost propus în funcția de vicepremier pentru Integrare Europeană;
Alexandru Tănase, ministrul Afacerilor Justiției;
Tudor Ulianovschi este propus pentru funcția de ministru al Afacerilor Externe;
Cristina Lesnic a fost propusă pentru postul de vicepremier pentru reintegrare;
Svetlana Cebotari- ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.
Liviu Volconovic – ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Potrivit Constituției, șeful statului poate respinge o singura dată candidatura înaintată de premier. Dacă aceasta îi este propusă repetat, el este obligat să o accepte. Anterior, Igor Dodon a refuzat să semneze decretul de numire a ministrului Apărării. Curtea l-a declarat atunci în imposibilitate temporară de a-și exercita atribuțiile, decretul fiind semnat de speakerul Andrian Candu, în calitate de președinte interimar.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram