/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/FOTO/ Reparată și dotată cu mobilier! Condiţii europene la grădinița din localitatea Mitoc, renovată din grantul oferit de România

missing
21 decembrie 2017, ora 07:33

Grădiniţa din s. Mitoc a beneficiat de lucrări şi bunuri în valoare de circa 1.800.000 lei. Din aceste fonduri a fost reparat capital acoperişul, s-a făcut izolarea termică a clădirii şi reparaţii interioare. Au fost schimbate reţelele electrice şi pardoselile; au fost instalate geamuri şi uşi noi şi un sistem de ventilare performant. La grădiniţă a fost construită, amenajată şi dotată o anexă, ce serveşte ca bloc alimentar. În curte a fost montat pavaj, iar teritoriul – împrejmuit cu gard. Instituţia a primit şi mobilier pentru grupe.

Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă, a menţionat: „Grădiniţa din Mitoc a fost renovată la standarde europene. Rezultatele obţinute la această grădiniţă au fost posibile inclusiv datorită partenerilor noştri de la FISM şi comunităţii locale, care şi-au asumat acest proiect, dând dovadă de seriozitate şi responsabilitate. Mă bucur că programul de renovare a instituţiilor preşcolare a devenit un fel de marcă înregistrată a sprijinului pe care România îl acordă Republicii Moldova şi că modelul nostru a fost preluat şi de alţii”.

La rândul său, Mircea Eşanu, directorul executiv al Fondului de Investiţii Sociale din Moldova, instituţia responsabilă de implementarea programului de renovare a grădiniţelor, a spus: „Acum doi ani aici erau doar pereţii, iar astăzi avem o instituţie complet funcţională, ce întruneşte toate condiţiile pentru ca aceşti copii să crească frumos. În acest an, din banii Guvernului României au fost renovate circa 110 grădiniţe. Dintre ele, 35 au un nou sistem de încălzire, ceea ce înseamnă că în ele este mai cald pentru copii şi au uitat de sobele de odinioară, care în iarna precedentă încălzeau spaţiile de joacă şi dormitoarele copiilor”.

Primarul satului Mitoc, Alexei Cojocari, a declarat: „Condiţiile în grădiniţă sunt foarte bune. Fără susţinerea Guvernului României, nu am fi reuşit să avem aceste rezultate. Valoarea lucrărilor este de 1,8 milioane de lei, pe când bugetul localităţii este de doar 2,7 milioane de lei pentru a întreţine toate instituţiile din sat. Vreau să aduc cele mai mari mulţumiri din tot sufletul pentru ajutorul financiar care ne-a fost oferit”.

Grădiniţa de copii „Mariţa” din s. Mitoc a fost deschisă în anul 2007 în unul dintre blocurile gimnaziului din sat. Anterior, timp de zece ani, în localitate nu a existat nici o instituţie preşcolară. Grădiniţa din Mitoc este frecventată de 75 de copii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram