Trei bărbați, implicați direct în transportarea și comercializarea stupefiantelor pentru clienții cluburilor de noapte, au fost reținuți în urma unor percheziții. Suspecții de 21, 29 și 30 de ani, locuitori a mun. Chișinău, practică body-building-ul la nivel profesional, participând și la campionate internaționale.

Cei trei au creat o rețea de distribuire a drogurilor în localurile de agrement din Capitală, fiind responsabili și de introducerea prin contrabandă a drogurilor pe teritoriul Republicii.

Doi dintre suspecți au fost reținuți în momentul transmiterii unei cantități de 250 pastile Ecstasy. Ulterior, au fost efectuate percheziții în automobile, domicilii și clubul sportiv, unde unul din ei activa în calitate de antrenor, fiind depistate pastile Ecstasy și bani proveniți din activitatea infracțională desfășurată.

A fost reținută și cea de-a treia persoană, care era destinatarul a 300 de pastile. Acesta se ocupa de comercializarea acestora în cluburile de noapte.

În urma investigațiilor, au fost depistate și ridicate peste 300 de pastile Ecstasy, 30 000 lei, au fost ridicate două automobile de lux de model BMW cu valoarea totală de aproximativ 20 000 Euro, în privința cărora urmează să fie aplicat sechestrul.

Valoarea totală a stupefiantelor sechestrate și scoase din circuitul ilicit este de aproximativ 60000 lei, un comprimat fiind comercializat cu 200 lei, iar în localurile de agrement acesta putea fi cumpărat și cu prețul de 350 lei.

Toate persoanele au fost reținute în baza art. 166 Cod procedură penală, fiind eliberat mandat de arest pe un termen de 30 de zile. Dacă vinovăția lor va fi demonstrată aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!