Sute de persoane care fac parte dintr-un grup de inițiativă l-au înaintat pe Alexei Navalnîi la alegerile prezidențiale din Rusia. Potrivit tvrain, astfel de acțiuni au avut loc și la Vladivostok, Ekaterinbug, Omsk, Novosibirsk și alte orașe.

Anterior Comisia Electorală Centrală din regiune a declarat că doar o minune îl poate ajuta pe Navalnîi să se înregistreze în cursa prezidențială. Potrivit CEC, opozantul rus nu poate să participe la alegerile prezidențiale din 2018 din cauza mai multor condamnări.

În timpul unui discurs la Moscova, Navalnîi a cerut candidaților la prezidențialele din Rusia să refuze să participe la alegeri cu 5 zile înainte de ziua votului, asta în cazul în care candidatura sa nu va fi înregistrată în cursă: „Forțați Kremliniul să anunțe noi alegeri la care să participe toți candidații. Așa va fi corect și în interesul țării”.

Preşedinta Comisiei Electorale Centrale a Federaţiei Ruse, Ella Pamfilova, a declarat pentru agenţia de presă Interfax că 23 de candidaţi şi-au exprimat până acum „dorinţa de a participa” la alegerile prezidenţiale.