/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Alexei Navalnîi își îndeamnă susținătorii să boicoteze Alegerile Prezidențiale din 2018

25 decembrie 2017, ora 18:12

„Anunțăm o grevă a alegătorilor. Procedura, în care suntem invitați să participăm, nu este o alegere. În ea participă doar Putin și acei candidați pe care el i-a ales personal, care nu reprezintă cea mai mică amenințare pentru el”, a spus Alexei Navalnîi.

Opoziționistul a cerut să nu fie recunoscute rezultatele alegerilor.

Reamintim că, Comisia electorala centrala din Rusia a decis luni, prin vot, ca liderul opoziției, Alexei Navalny să i se interzică sa participe la alegerile prezidențiale din martie 2018. Motivul refuzului – politicianul are o condamnare penală cu suspendare, iar aceasta îl face ineligibil pentru scrutinul de anul viitor, chiar dacă el spune ca a fost condamnat politic.

Sondajele arată că președintele Vladimir Puțin este pe cale să fie reales cu o mare majoritate, ceea ce înseamnă că va rămâne la putere până în 2024.

Navalnîi, 41 de ani, a fost reținut de trei ori anul acesta și pus sub acuzare pentru organizarea, în mod repetat, de mitinguri și manifestații publice.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram