/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

/VIDEO/ Bugetul ANRE, majorat pe timp de criză. Șeful ANRE primește un salariu anual de 740.000 de lei

missing
26 decembrie 2017, ora 19:29

Pentru 2018, ANRE și-a planificat venituri în mărime de aproape 58 de milioane de lei, iar cheltuielile vor depăși 62 de milioane de lei, ceea ce este cu 18 milioane mai mult decât în anul curent, cu aproape 24 de milioane mai mult decât în 2016 și cu 43 de milioane de lei mai mult decât în 2012. Ofițerul de presă de la ANRE susține însă că bugetul instituției s-a mărit cu 40%, majorarea fiind determinata de creșterea numărului de angajați de la 76 de persoane la 210 angajați.

De asemenea, țin să menționez că în anul 2017 Parlamentul RM a aprobat pentru agenție un buget de 44 de milioane de lei. Respectiv pentru anul viitor avem aceeași sumă de 44 de milioane + 18 milioane. Începând cu anul 2018 Agenția va prelua și atribuțiile Inspectoratului Energetic de Stat asta ar însemna că numărul de angajați se va tripla”, susține Galina Sanduța, ofițerul de presă ANRE

Din suma totală, 44 de milioane de lei vor fi cheltuite pentru salariile angajaților, iar restul banilor – pentru consumabile și întreținerea clădirii. Anterior presa a scris că șeful ANRE primește unul din cele mai mari salarii din țară – aproape 740 de mii de lei anual.

Reporter: Sergiu Niculiță
Imagini: Vlad Coroban

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram