/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ În loc de VAZ-uri, vor circula cu Dacii. 97 de automobile au fost procurate pentru Serviciul Vamal

26 decembrie 2017, ora 19:13

Printr-o ceremonie festivă astăzi le-au fost înmânate cheile vameșilor. Înainte de a le fi înmânate cheile de la mașini, premierul Pavel Filip a ținut un discurs unde nu a ezitat să laude cu reformele făcute.

Serviciul vamal prin contribuția sa și activitatea sa a adus la bugetul statului aproximativ 18 procente mai mult decât anul trecut, ceea ce înseamă peste 3 miliarde de lei. Sunt și rezultate a reformelor pe care le-am pornit”, susține premierul Pavel Filip.

Directorul Serviciului Vamal susține că VAZ-urile care au fost procurate în perioada 2005-2007 au fost vândute cu un milion de lei. Suma dată a fost adăugată la banii care au fost alocați din bugetul statului pentru a fi procurate autovehiculele noi.

Au fost automobile de model VAZ care mai bine jumătate din ele erau la balanță dar nu funcționau și atunci inspectorii vamali erau în lipsă de mobilitate”, a menționat Vitalie Vrabie, directorul Serviciului Vamal.

Vameșii sunt mulțumiți de noile achiziții. Aceștia spun că vechile unități de transport erau mai greu de deplasat uneori, iar cu acestea speră să ajungă mai repede la destinație.

Acum va fi mult mai  ușor dat fiind faptul că avem mașina personală a Centrului de Instruire”.

„Sunt binevenite, reieșind din faptul că până acum avem deja mașini uzate VAZ, jiguli din anii 2004-2005 care deja erau depășite și asemenea mașini sunt binevenite, sunt noi”.

„Erau niște unități de transport de timp sovietic VAZ din anul 2006 și am avut așa o situație când erau în exercitarea atribuțiilor de serviciu și am rămas în pană.”

„Tehnica predecesoare era deja învechită și fizic și moral.”

De noile achiziții se vor folosi angajații birourilor vamale dar și subdiviziunile Centrale al Serviciului Vamal. Parcul auto al Serviciului Vamal a fost reînnoit în proporție de 50 la sută.

Reporter: Beatrice Dornean
Imagini: Oleg Cozlov

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram