/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Pavel Filip, despre cei menționați în raportul Kroll2: „90% din aceste nume sunt oameni absolut onești”

26 decembrie 2017, ora 19:08

Dacă ar fi acum să facem publice toate numele care se găsesc în acest raport, eu vă asigur că 90 la sută din aceste nume sunt oameni absolut onești care pur și simplu au fost în acest circuit, de aceea nu pot fi făcute publice”, a declarat Pavel Filip, premier.

Premierul spune ca a citit raportul „Kroll-2”, dar când este întrebat despre beneficiarii furtului miliardului, deviază discuțiile și face trimitere la atribuțiile instituțiilor de forță.

„ – Domnul Șor figurează în raport, de ce nu este încă arestat? – Este condamnat domnul Șor. – Domnul Șor este condamnat pentru escrocherie. – Eu doar un lucru pot să vă spun: vor purta răspundere toți cei care se fac vinovați de această fraudă”, a declarat Filip.

Reporterul TV8 a fost ținut la distanță în timp ce îi adresa întrebări premierului. Gărzile sale de corp au încercat de câteva ori să împiedice jurnalista să se apropie de premier.

Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a declarat pentru TV8 că raportul „Kroll-2”, încă nu a ajuns la el. Asta deși au trecut deja cinci zile de când Banca Națională a făcut public rezumatul acestuia.

Partidul Platforma Demnitate și Adevăr a anunțat că este pregătit să reia protestele, pentru a determina autoritățile să facă publice numele beneficiarilor jafului, dar și tragerea la răspundere a celor care au furat banii poporului.

Sinteza „Kroll-2” a fost publicată săptămâna trecută de către BNM. Potrivit experților, aceasta nu indică numele beneficiarilor jafului bancar, ci doar enumeră toate cele 77 de firme implicate în tranzacții dubioase, ele fiind controlate, potrivit rezumatului citat, de actualul primar de Orhei, Ilan Șor. În total, au fost sustrași, potrivit documentului, 2,6 miliarde de dolari. O parte din bani s-au întors în Moldova – 600 de milioane de dolari au dispărut însă, se arată în sinteza raportului publicată de BNM.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram