/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Mint sau „au văzut” pe furiș? BNM: Nici un demnitar nu a avut acces la raportul „Kroll-2”

missing
29 decembrie 2017, ora 18:57

„- Spuneți vă rog, ați citit raportul „Kroll 2”?
– Desigur. Dacă ar fi acum să facem publice toate numele care se găsesc în acest raport, vă asigur că 90 % din aceste nume sunt oameni absolut onești”,
a spus premierul Pavel Filip.

„Raportul integral cu date confidențiale, cu nume concrete și cu toate schemele descrise, el deja este transmis organelor de drept, Procuraturii Anticorupție”, a menționat și deputatul PDM, Sergiu Sîrbu.

Declarațiile demnitarilor sunt contrazise, însă, de Banca Națională care, într-un răspuns oferit portalului Anticorupție.md, menționează că „nici un demnitar sau oficial nu a avut acces la raportul propriu-zis”. Documentul a fost transmis Băncii Naționale săptămâna trecută, iar până astăzi a fost publicată doar o sinteză. BNM a menționat că, la începutul anului viitor în Republica Moldova urmează să vină reprezentanții „Kroll” pentru o sesiune de lucru în baza investigației. În cadrul misiunii, consorțiul internațional va transmite organelor de anchetă din Republica Moldova datele operative referitoare la urmărirea fondurilor fraudate, inclusiv lista beneficiarilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram