Un băieţel de cinci luni din Sângerei a fost operat marţi, 2 ianuarie, la Institutul Mamei şi Copilului (IMC) pentru a-i scoate din abdomen fetusul nedezvoltat al fratelui său geamăn. Starea copilului este stabilă.

Solicitată de IPN, Steluţa Andreev, purtător de cuvânt la Institutul Mamei şi Copilului, a comunicat că băiatul a ajuns la spital săptămâna trecută, cu suspecţie de tumoare. Tomografia computerizată a arătat însă că e un fetus, care măsura 13 cm.

Starea copilului după intervenţia chirurgicală este stabilă, dar nu este depăşită perioada în care pot apărea eventuale complicaţii, de aceea este în continuare monitorizat.

Operaţia a fost efectuată de medicul chirurg pediatru, academiciana Eva Gudumac. Intervenţia a durat o oră şi, potrivit medicilor, este mai puţin complicată decât în cazul tumorilor, dar e un fenomen rar întâlnit.

Un caz de sindrom fetus în fetus a mai fost înregistrat la Institutul Mamei şi Copilului acum şase ani. Operaţia a fost efectuată cu succes de tot de Eva Gudumac.