/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

UPDATE. Atenție! Cozi și circulație îngreunată doar la UN SINGUR punct de trecere a frontierei

03 ianuarie 2018, ora 16:17
UPDATE 15:50. În continuare se atestă un flux sporit de călători și mijloace de transport în punctul de trecere comun Criva – Mamaliga. Urmare a discuțiilor cu participanții la traficul transfrontalier s-a constatat că nu se cunoaște despre posibilitatea trecerii frontierei prin alte două puncte de trecere din proximitate: PTF comun Briceni-Rossoșeni și PTF Larga Kelmenți. Cauza ar fi că sistemul de navigație GPS selectează cel mai apropiat punct de trecere cu Ucraina, din nordul țării.
Astfel, pentru a evita formarea rândurilor în acest punct de trecere, dar și a vă asigura o trecere rapidă și lejeră, recomandăm să vă setați GPS-ul prin punctele de trecere Briceni-Rosoșeni (https://goo.gl/maps/gphxJAJjKAv) sau Larga-Kelmențî (https://goo.gl/maps/8qR7cEPqt8A2).
UPDATE 11:00. Circulația dintre punctele de trecere Leușeni și Albița s-a degajat. Rămân valori ridicate de trafic în punctul de trecere comun Criva-Mamaliga. În context, recomandăm cetățenilor moldoveni care și-au planificat vacanțele la munți în Ucraina să opteze pentru punctele de trecere din proximitate: PTF comun Briceni-Rossoșeni sau PTF Larga-Kelmențî.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Având în vedere că zilele următoare mulți din conaționali vor reveni acasă pentru a petrece Crăciunul pe stil vechi, dar și mulți vor pleca în afara țări în vacanțele planificate, se vor estima creșteri semnificative ale traficului de persoane și mijloace de transport.

În aceste condiții, polițiștii de frontieră vor activa în continuare la capacitate maximă pentru fluidizarea traficului transfrontalier, reducerea timpilor de așteptare la controlul de frontieră și evitarea formării cozilor în punctele de trecere.

Astfel, fluxul de persoane și mijloace de transport va fi monitorizat 24 din 24 de ore. În cazul unor majorări de trafic se va suplimenta numărul polițiștilor de frontieră, se vor utiliza toate benzile disponibile într-un punct de trecere și se va mări numărul echipamentului special de control, care în mod operativ și în timp real vor realiza verificarea documentelor de călătorie.

La fel, fluxul de familii cu copii, dar și persoanele cu nevoi speciale, va fi direcționat pe banda de trecere a Corpului Diplomatic. Pentru informarea acestora au fost reinstalate panourile ce indică direcția de deplasare.

Pentru a veni în sprijinul participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră pune la dispoziție unele recomandări privind trecerea frontierei de stat:

  • Verificați valabilitatea și statutul documentului de călătorie, cu care intenţionați să tranzitați hotarele țării.
  • Dacă planificaţi să mergeţi în călătorie cu copiii minori, asiguraţi-vă că ați perfectat documentele acestora.
  • În cazul unei călătorii cu mijlocul de transport, conducătorul auto trebuie să dețină permisul de conducere perfectat pe numele său și valabil pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, certificatul de înmatriculare, precum şi asigurarea auto externă Carte Verde, valabilă pentru ţara de tranzit şi destinaţie. Poliția de Frontieră nu verifică împuternicirea notarială pentru mijlocul de transport.
  • În scopul evitării formării cozilor, instituția de frontieră recomandă tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele.
  • În ajutorul alegerii unei rutei optimale este pusă la dispoziția fiecărui călător, cu acces la internet, aplicația ”TRAFIC ONLINE”, care prezintă media timpilor de aşteptare în punctele de trecere a frontierei, cu statut rutier.

În anul 2017, cea mai tranzitată zi din ajunul Crăciunului pe stil vechi a fost data de 3 ianuarie, cu un flux de 56 792 traversări persoane și 12 332 traversări mijloace de transport, iar cel mai solicitat punct de trecere a fost Leușeni – 12 455 traversări persoane.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram