Un pasager al unei curse aeriene pe ruta Londra-Malaga a folosit ieşirea de urgenţă şi s-a urcat pe aripa stângă a avionului, în semn de protest faţă de întârzierea cu o oră a îmbarcării şi cu jumătate de oră în cazul debarcării, relatează Mediafax.

Incidentul neobişnuit a avut loc în ziua de Anul Nou. Bărbatul, un polonez de 58 de ani, identificat drept Victor, se afla în aeronava Ryanair care a zburat de la Londrqa la Malaga în Spania. Zborul său a întârziat cu o oră la plecare, iar după aterizare, pasagerilor li s-a cerut să rămână pe locurile lor încă 30 de minute înainte de a coborî.

Bărbatul nu a mai avut răbdare să aștepte, spunând că suferă de un atac de astm, a încercat să-i convingă pe membri echipajului de bord să-l lase să cobore. Întrucât acest lucru nu s-a întâmplat, polonezul a deschis una dintre ieșirile de urgență și a ieșit din aeronavă ajungând pe una dintre aripi.

Pasagerul avea asupra sa bagajul de mână şi a fost în cele din urmă convins să revină în avion, apoi a fost reţinut de către poliţia spaniolă.

„Poliţia aeroportului din Malaga a arestat imediat pasagerul în cauză şi întrucât a fost vorba despre o încălcare a reglementărilor spaniole privind siguranţa şi securitatea, situaţia este gestionată de către autorităţile spaniole”, a precizat un purtător de cuvânt al companiei Ryanair, care a operat zborul pe ruta Londra-Malaga.