Președintele Igor Dodon ar putea fi suspendat pentru a treia oară pentru că a refuzat repetat să promulge „legea anti-propagandă”. În acest sens, deputatul democrat, Sergiu Sârbu a depus o sesizare la Curtea Constituțională (CC) privind constatarea circumstanțelor care justifică interimatul funcției de președinte al Republicii Moldova pentru refuzul de a promulga Legea cu privire la completarea Codului audiovizualului. CC va examina sesizarea pe 5 decembrie.

Tot astăzi, șeful statului a depus o sesizare la CC privind „legea anti-propagandă”, care potrivit lui Dodon, contrar Constituției, instituie cenzura.

Amintim că, pe 22 decembrie curent Parlamentul a revotat „legea anti-propagandă” după ce președintele a refuzat să o promulge și a retransmis-o Legislativului.

Autorii proiectul susțin că documentul nu prevede interzicerea sau închiderea unor posturi TV, aşa cum s-a vehiculat anterior. Scopul legii este combaterea propagandei străine prin intermediul posturilor retransmise. Interdicțiile se referă doar la programele informative, analitice şi militare.