Igor Dodon ar putea fi suspendat astăzi pentru a treia oară din funcția de președinte pentru că a refuzat repetat să promulge legea „anti-propagandă”. Curtea Constituțională examinează astăzi sesizarea depusă de deputatul Sergiu Sârbu privind constatarea circumstanțelor care justifică interimatul funcției de președinte al Republicii Moldova pentru refuzul de a promulga Legea cu privire la completarea Codului audiovizualului.

„Reiterez, acest proiect de lege este antidemocratic, îndreptat spre limitarea libertății de exprimare și a pluralismului de opinii. Prin această lege, în mod flagrant sunt încălcate drepturile constituționale ale unei majorități ale populației Republicii Moldova, a cetățenilor acestei țări. Circa 70 la sută din cetățenii Republicii Moldova, consideră Federația Rusă stat prieten”, a scris președintele pe pagina sa de Facebook atunci când a întors legea în Parlament.

Menționăm că legea nu se referă exclusiv la propaganda rusească, dar prevede interzicerea retransmiterii emisiunilor informativ-analitice, politice și militare din state care nu au ratificat Convenția europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră – document internațional pe care Rusia nu l-a ratificat.