/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/DOC/ Declarația comună a femeilor care au suferit după ce au interacționat cu sistemul medical. Cum să o semnezi și tu

06 ianuarie 2018, ora 17:56

1. Dacă fiind însărcinată sau în timpul nașterii ai fost umilită cumva, desconsiderată, „uitată” de medici, ți s-a cerut mită, medicii au acționat neprofesionist, ai primit diagnostic greșit etc – SEMNEAZĂ ACEASTĂ PETIȚIE. E o semnătură simbolică, ceea ce înseamnă că doar mă anunți că susții și eu (Anastasia Cucuruz) îți pun numele în lista semnatarelor.
2. Dacă nu ai avut de suferit direct, dar știi despre un asemenea caz, spune-i acelei persoane despre petiție. Termenul limită pentru a te alătura inițiativei e Marți, 9 ianuarie, ora Moldovei 23:00!
3. Dacă nu știi pe nimeni care ar fi avut de suferit, măcar dă mai departe această postare să se știe că ne pasă.
4. Dacă ai orice alte întrebări, doar scrie-mi un mesaj/comentariu.

Grupul de inițiativă și-a propus să strângă semnături până marți, 9 ianuarie, iar ulterior petiția urmează a fi depusă la Guvern de către Alina Andronache și difuzată în presă. În apelul organizatorilor se menționează că declarația este susținută de mai multe organizații neguvernamentale și grupuri de cetățeni din diasporă.

E momentul să se schimbe ceva, e extraordinar de periculos ce se întâmplă. Acestea nu sunt „cazuri”, sunt mame a căror viață e împărțită în ”înainte” și ”după”. E anormal! În țări civilizate violența obstetriciană e recunoscută ca și violența împotriva femeilor și se pedepsește dur!”, afirmă Anastasia Cucuruz în apelul ei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram