Compania care a livrat hrișcă cu insecte la o grădiniță din Capitală i s-a interzis participarea la licitații publice pe un termen de trei ani. O decizie în acest sens a fost aprobată de Agenția Achiziții publice pe 20 decembrie 2017.

Drept temei de a include operatorul – SRL „Prodagrotrade în lista de interdicție, potrivit deciziei, a servit executarea necorespunzătoare a clauzelor contractuale.

TV8 amintește că, pe la mijlocul lunii noiembrie anul trecut, mama unui copil care frecventează grădinița 157 din Capitală a postat un mesaj pe facebook în care spune că copii au primit la micul dejun „Mâncare cu surprize” – lapte cu hrişcă, gâze şi viermişori. Pe marginea acestui caz DGETS s-a autosesizat a sancționat directoarea grădinița, iar lotul contaminat urmează a fi întors producătorului.

Ulterior, primăria a anunțat că Veronica Solomițchi, șefa Direcției Educație, Tineret și Sport a sectorului Buiucani și Alexandru Fleaș, fostul director al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a municipiului Chișinău au fost sancționați cu mustrare.

Iar, ANSA ANSA aduce la cunoştinţă că imediat după apariţia cazului din grădinița de copii nr.157, unde s-a depistat că în hrișca servită copiilor au fost depistate insecte, la faţa locului au fost delegaţi doi inspectori ai Direcţiei Municipale Chişinău pentru Siguranţa Alimentelor care au efectuat examenarea vizuală a lotului de hrişcă şi au constatat prezenţa lavrelor de molie a cerealelor.