Parcul de ambulanţe din Republica Moldova va fi înnoit în anul 2018. Anunţul a fost făcut de către secretarul general de stat al Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Boris Gâlca.

Gîlca a menționat că modernizarea serviciului medical de urgență este o prioritate pentru sistemul de sănătate, iar în acest sens în anul 2018, în premieră, Guvernul a alocat 273 mln. lei pentru procurarea de ambulanțe noi la nivel național, care vor schimba la propriu calitatea și rapiditatea serviciilor medicale de urgență din țara noastră.

Acesta a adăugat că practic nu este ce înnoi, „noi vom furniza transporturi moderne, transporturi noi pentru Serviciul de Asistenţă Medicală. Ambulanţele care circulă acum şi prin Chişinău, şi prin republică, poate sunt bune pentru transportul de mărfuri. Îmi este dureros să spun acest lucru”.

„Ne dorim servicii de calitate pentru pacienți și condiții moderne de lucru pentru personalul medical, iar datorită eforturilor consolidate ale Ministerului și autorităților publice locale reușim să realizăm aceste priorități. Transformările în sănătate nu sunt ușoare, dar sunt pentru oameni”, a declarat secretarul general de stat.