Fondul electoral al lui Vladimir Putin, care este nominalizat pentru președinție pentru al patrulea mandat, a atins suma maximă admisibilă de 400 de milioane de ruble. Despre acest lucru a informat Comisia Electorală Centrală din Rusia în raportul din 5 ianuarie. Acesta este primul raport în care apar date despre fondul electoral a lui Putin, anunță meduza.io.

Potrivit datelor prezentate, în fondul lui Putin o singură persoană a realizat o donație mare – suma de 30 mii de ruble. Toți ceilalți bani au fost contribuția Rusiei Unite și a fondurilor pentru sprijinirea cooperării și dezvoltării regionale din diferite părți ale Federației. Anterior, publicația rusă RBC a scris că aceste fonduri anterior au susținut și Rusia Unică.

În total în fondul lui Putin au contribuit 23 de organizații. Suma donațiilor a fost de la 2 la 28 de milioane de ruble. Din fondurile primite, Putin a cheltuit deja peste 9 milioane de ruble pentru producerea de materiale informative pentru campania electorală.

Putin a obținut dreptul de a deschide un cont electoral la 28 decembrie. Prin lege, fondul nu poate fi mai mare de 400 de milioane de ruble (în cazul celui de-al doilea tur, pot fi adunate suplimentar alte 100 de milioane de ruble). Fondul lui Putin, ținând cont de toate donațiile mici, depășește această limită cu aproape 31 mii de ruble, dar candidatul are dreptul să returneze orice donație.