/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/FOTO. VIDEO/ Acuzați că au trucat licitații. Printre reținuți se numără și un șef de la ANSA

09 ianuarie 2018, ora 18:00

Dis-de-dimineață, procurorii au descins în birourile și la domiciliile bănuiților. Potrivit oamenilor legii, în perioada septembrie-decembrie 2017, cei trei suspecți, ar fi organizat o schemă de trucare a licitației cu ajutorul căreia au sustras, din bugetul de stat, aproape 1,5 milioane lei.

„Agentul economic a falsificat documente în așa fel ca produsul lui să corespundă caietului de sarcini. Iar dacă vorbim despre factorii de decizie a întreprinderii publice și, respectiv, șeful direcției, dumnealui a permis aceste substituiri”, a spus Eugeniu Bordos, procurorul din cadrul PCCOCS.

Oamenii legii spun că prejudiciul ar putea fi chiar mai mare: „Acest agent economic a câștigat mai multe licitații, se verifică legalitatea. Suma totală a acestor licitații este de aproximativ 20 de milioane de lei”.

Am încercat să obținem o reacție din partea directorului ANSA, Gheorghe Gaberi. Acesta nu ne-a răspuns la telefon. Secretara lui a spus ca este foarte ocupat, se află într-o ședință, iar paza instituției nu ne-a permis să ajungem în anticameră.

Ancheta continuă, iar procurorii spun că la final ar putea fi reținute și alte persoane. Cei doi funcționari și antreprenorul vizat sunt suspectați de corupere pasiva, depășirea atribuțiilor de serviciu și falsificarea actelor. Ei riscă pana la 15 ani de pușcărie.

Reporter: Sergiu Niculiță
Imagini: Oleg Cozlov

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram