Agenția Ecologică Chișinău a confirmat că bradul instalat de primărie în PMAN a fost tăiat ilegal. Într-un răspuns acordat fostului ministru al Mediului, Valeriu Munteanu, agenția scrie că molidul a fost „defrișat fără coordonarea lucrărilor silvico-tehnice  cu organele de mediu și în lipsa unei autorizații de tăieri”. Cetățeanul Simion Sigal, potrivit agenției, se face vinovat de tăierea bradului. 

Sigal a fost amendat cu 30 de unități convenționale, ceea ce constituie 1500 de lei. Totodată, agenția, susține că în baza unui ordin a ministerului Ecologiei și Resurselor naturale din 2008 urmează a fi calculat prejudiciul cauzat spațiilor verzi prin tăierea ilegală a arborelui nominalizat și înaintat spre achitare benevolă în termenii prevăzuți de legislație.

Despre ceilalți arbori tăiați de pe teritoriul fostei grădinițe din sectorul Botanica, agenția scrie că  pe 2 decembrie 201 s-au efectuat lucrări de curățare sanitară a arborilor cu ramurile uscate și au fost defrișate două tulpini și doi ulmi ce prezentau pericol de prăbușire