Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a emis un comunicat de presă în care se pronunță „categoric împotriva unei noi tentative a majorității de la guvernare de a captura puterea absolută și de a suspenda președintele ales de popor al Republicii Moldova, prin intermediul Curții Constituționale de „buzunar”.

Socialiștii menționează cu susțin poziția lui Igor Dodon de a se opune aprobării noilor miniștri, susținând că aceștia sunt compromiși.

PSRM anunță că la primele ședințe plenare ale sesiunii de primăvară-vară a parlamentului, vor veni cu inițiativa de a introduce moțiunea de cenzură contra noilor membri ai Guvernului care au fost numiți în funcție fără a ține cont de normele constituționale.

PSRM își îndeamnă toți susținătorii, toate forțele patriotice ale țării, să îl sprijine pe Igor Dodon și să vină masiv la Chișinău „pentru a elibera țara de acest regim”.

Menționăm că cei șapte miniștri desemnați în noul Guvern au depus azi jurământul de investire, asta după ce Igor Dodon a refuzat repetat să semneze decretele de numire în funcție a acestora.