/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete, flăcări în Rusia și atac la Harkov! SUA încep să trimită noul ajutor Kievului

/VIDEO/ Au blocat anularea votului mixt. CEC a refuzat înregistrarea grupului de inițiativă

missing
12 ianuarie 2018, ora 18:55

Comisia Electorală Centrală și-a argumentat refuzul prin faptul că inițiatorii au modificat întrebarea formulată în cadrul adunării de constituire a grupului și că cifrele din procesul verbal prezentat diferă. CEC a mai reiterat că legea electorală nu poate fi modificată cu un an înainte de alegeri.

Ei au asamblat așa de multe argumente irelevante, trase de păr, care nu țin de nicio critică. Este clar că oamenii aceștia chiar s-au străduit, s-au chinuit. Este un semn clar de angajare politică,” a declarat Ștefan Gligor, președintele grupului de inițiativă.

CEC este o autoritate independentă, imparțială, care se ghidează de buchia legii”, a menționat Alina Russu, președinte CEC.

Reprezentanții grupului de inițiativă urmează să decidă dacă vor contesta decizia Comisiei în instanța de judecată. Aceștia și-au anunțat intenția de a organiza un referendum legislativ de abrogare a controversatei legi de modificare a sistemului electoral la finele lunii noiembrie 2017.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram