Consiliului Coordonator al Audiovizualului informează radiodifuzorii și distribuitorii de servicii aflați sub jurisdicția Republicii Moldova că a intrat în vigoare Legea pentru modificarea și completarea Codului audiovizualului, iar cei care nu se vor conforma prevederilor riscă amenzi.

Posturile de televiziune care vor încălca legea riscă amenzi de la 40.000 de lei la 70.000 de lei, iar pentru încălcare repetată a acestor prevederi, amenda va constitui de la 70.000 de lei la 100.000 de lei.

CCA susține că noua lege are rolul de a asigura protecția consumatorului de informație de eventuale tentative de dezinformare sau de informare manipulatoare din exterior și neadmiterii provocărilor cu caracter mediatic îndreptate împotriva Republicii Moldova. Astfel, spre retransmisie nu vor fi admise programele de televiziune și radio cu conținut informativ, informativ-analitic, militar și politic care nu sunt produse în statele membre ale Uniunii Europene, SUA, Canada, precum și în statele care nu au ratificat Convenția Europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră