Activistul Anatol Mătăsaru susține că poliția nu vrea să investigheze cazul în care fiul său de 7 ani a fost tamponat pe o trecere de pietoni. El a declarat că deși de la accident a trecut aproape o lună, oamenii legii nu au întreprins măsurile necesare pentru a stabili vinovatul. Astăzi, el și soția sa au protestat la Poliția Capitalei, cerând dreptate pentru copilul lor. Oamenii legii resping acuzațiile activistului.

Incidentul a avut loc anul trecut pe 15 decembrie. Fiul lui Anatol Mătăsaru mergea la bibliotecă în momentul în care a fost tamponat de o mașină. Martorii oculari din blocul apropiat au reușit să filmeze ce a urmat după impact.

„A fost tamponat un copil aproape de trecerea de pietoni. Două secunde nu am reușit să filmez”.

Soția activistului spune că a fost vizitată de poliție o singură dată, în ziua producerii accidentului. Atunci polițistul i-a spus că fiul ei ar fi de vină. Ulterior femeia singură a încercat să caute dreptatea.

„După care am găsit numărul de telefon al ofițerului de urmărire penală. Și mi-a spus că permisul nu i-a fost ridicat șoferului, mi-a zis că este material, nu-i dosar penal ponit. Nu era nici dispusă expertiza”, susține Julieta Savițchi, soția lui Anatol Mătăsaru.

Potrivit femeii, băiatul a suferit o fractură gravă. Mătăsaru crede că prin inacțiunile lor, polițiștii vor să se răzbune pe familia sa.

„Fapt că ancheta stă pe loc, de o lună de zile nu se întreprinde nimic. Ori că ofițerul care-i responsabil de cazul dat a luat bani, a fost corupt, ori că familia Mătăsarul se ignoră sau și una și alta. 01:37-01:40 Se răzbună nu pe Mătăsaru, da pe copilul lui”, a adăugat Anatol Mătăsaru, activist civic.

În timpul protestului, în fața familiei Mătăsaru, a ieșit șeful Secției de Coordonare a urmăririi penale, care a respins acuzațiile.

„De ce este protejat un criminal pe zebră? Aveți copii? Aveți copii oameni buni?”, întreabă Julieta Savițchi.

„Imediat după ce a fost copilul externat, au fost ridicate actele. În baza cărora este necesar de dispus o expertiză. Nu este tergiversată cauza penală. Sunt întreprinse și efectuate toate acțiunile necesare”, susține Veaceslav Manole, șeful secției coordonare a urmării penale.

Potrivit poliției, în privința acestui caz a fost deja pornită o cauză penală, iar dacă va fi recunoscut vinovat, șoferul riscă o amendă de până la 32 de mii de lei, muncă neremunerată în folosul comunității sau până la 4 ani de închisoare.

Reporter: Sergiu Niculiță
Imagini: Vlad Coroban