O fetiță de 4 luni, din Soroca, a decedat în condiții misterioase, la câteva zile după ce a fost vaccinată. Tragedia s-a produs pe 14 ianuarie. Mama copilului a declarat poliției ca fetița s-ar fi simțit rău după ce a fost vaccinată. La rândul lor, cei de la Ministerul Sănătății spun că motivele decesului vor fi clare după expertiza medico-legală.

„S-a constatat că la 11 ianuarie copilului i-a fost administrată vaccina corespunzătoare vârstei. După vizita la medic copilul s-a simțit rău. La 13 ianuarie mama a hrănit copilul și l-a culcat să doarmă. Apoi, în jurul orei 2:40 noaptea a observat că fiica ei nu răsuflă”, a declarat pentru TV8 Ludmila Sochirca. ofițerul de presă IP Soroca.

Potrivit poliției, pe corpul fetiței nu au fost depistate semne de moarte violentă. Ministerul Sănătății a emis un comunicat în care menționează că examinarea preventivă a corpului a stabilit diagnosticul „Sindromul morții subite a sugarului”, iar o cauză finală a morții va fi anunțată după expertiza finală.