Cele două femei care au supraviețuit accidentului produs ieri, la Anenii Noi, se află în Reanimare la Spitalul de Urgență din capitală. Ambele sunt în stare gravă, iar femeia care și-a pierdut soțul și fiica a fost conectată la aparatele de respirație artificială. Ambele femei sunt supuse unui tratament intensiv.

„În cazul în care se va stabiliza și vor fi stabiliți indicii vitali a organelor afectate, ele vor suporta interveniții chirurgicale, dar atât timp cât se află în reanimare încă nu putem vorbi despre vreo intervenție,” a menționat Petru Craveț, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență.

Starea mamei s-a agravat față de ziua de ieri, fiind operată deja de două ori la picior. Cealaltă femeie, de 23 de ani, se află în stare gravă, dar stabilă. Cele două femei, care luptă acum pentru viața lor, au fost internate ieri la Urgența cu contuzii ale creierului și la plămâni. O echipă de medici a elaborat o strategie de tratament intensiv.

Acum, medicii așteaptă ca starea lor să se îmbunătățească, pentru a decide asupra intervențiilor chirurgicale.

Reamintim că, cinci persoane, patru adulți și un minor, au decedat luni în urma unui accident de circulație care a avut loc în apropiere de localitatea Todirești, raionul Anenii Noi. Din informațiile preliminare, se cunoaște că șoferul automobilului Audi, se deplasa cu viteză excesivă din direcția Chișinău. A pierdut controlul volanului, a ieșit pe contrasens și a tamponat frontal automobilul marca Dacia.La fața locului pentru lucrări de descarcerare și deblocare au acționat 3 echipaje de pompieri și salvatori. Toate circumstanțele și cauza producerii accidentului urmează a fi stabilite de organele de drept.