/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Poleiul a făcut două victime. Meteorologii au anunțat „Cod Galben” de ploi și lapoviță

missing
16 ianuarie 2018, ora 19:02

Unul din accidentele fatale s-a produs astăzi la Tvardița, raionul Taraclia. Din cauza poleiului, un automobil „Toyota”, care, potrivit poliției se deplasa cu viteză excesivă, a derapat, iar în rezultatul accidentului șoferul a decedat.

La un moment dat a pierdut controlul volanului și a ajuns aproape de acostamentul carosabilului”, a declarat Vlad Burac, șef Serviciul de Presă al IGP.

Un alt tânăr de 30 de ani a murit urmare a unui accident rutier produs pe strada Petricani din Chișinău. La un moment dat, șoferul s-a angajat într-o depășire, a ieșit pe contrasens și a intrat într-un camion care venea din sens opus. Impactul a fost fatal pentru șoferul autoturismului.

Potrivit autorităților, de dimineață, pe drumurile naționale s-a circulat în condiții de iarnă. În localitatea Troița Nouă, Anenii Noi, pe pantă, a rămas blocat un camion de mare tonaj, iar alte șase camioane au fost stopate pentru a nu crea blocaje rutiere. Șoferii spun că, din cauza poleiului, pe drumuri s-a circulat cu dificultate.

Puțin mai greu, dar dacă cauciucurile sunt bune, e totul normal”;

În afara orașului mai este un pic lunecos, nu prea au turnat nisip de acesta”;

Greu s-a circulat și pe trotuare. Chiar și prin centrul capitalei acestea au fost curățate abia la amiază.

E lunecos, pe jos nu e presurat nimic și nu se știe ce va fi mai departe”;

Nu merg așa… dar mă uit sub picioare, cum e acolo la mine. Asta mai lipsește, să mai cad jos”;

Mai complicată a fost și coborârea în pasajele subterane. Unii, au încercat să se asigure.

Așa inițiativă proprie avem”;

Normal, oleacă de protecție. Nu o să cădem să facem fracturi”.

Ulterior, doar pe unele trotuare, regia locativ-comunală a intervenit cu utilaje.

Au fost implicate în jur de 14 unități de transport de tip HACO, care au împrăștiat până la această oră în jur de 4 tone de material antiderapant, în special sare, și 2 tone de lichid”, afirmă Vasile Efros, șef Serviciu Proiecte, direcția Locativ-Comunală.

Serviciului Hidrometeorologic de Stat a emis, pentru noaptea de 17 și 18 ianuarie, Cod Galben de precipitații puternice sub formă de lapoviță și ploaie în partea de sud a țării. Pe drumuri se va forma ghețuș. Pentru mâine se anunță precipitații sub formă de ploi și lapoviță. În această noapte, minima termică ar putea scădea până la minus 7 grade.

Reporter: Veronica Vacari;
Imagine: Oleg Cozlov.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram