Ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, care a fost rechemat la Chișinău, este așteptat la Ministerul de Externe pentru o discuție cu noul ministru Tudor Ulianovschi. Întrebat despre modul cum vede colaborarea cu Rusia, Ulianovschi a răspuns că discuțiile vor avea loc „pe picior de egalitate”.

Dl Neguța este invitat la Ministerul Afacerilor Externe să discut cu dumnealui. Cred că trebuie să avem dialogul respectiv și cu dumnealui, și cu autoritățile de la Moscova. Orice abordare, orice strategie trebuie să țină cont de interesul național al RM, să fie un dialog la nivel de paritate, egalitate și respect reciproc”, a declarat Tudor Ulianovschi, ministrul de Externe.

Acum o lună, Andrei Neguța a fost rechemat la Chișinău pentru o perioadă nedeterminată. Ministerul de Externe anunță atunci că decizia vine după ce autoritățile ruse ar fi hărțuit și intimidat mai mulți oficiali și politicieni moldoveni, fără a preciza însă numele acestora. Șeful statului a calificat acțiunea ca fiind o provocare.