/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Cinci persoane, printre care doi procurori, puși oficial sub învinuire de procurorii anticorupţie. „N-am pretins și n-am luat nimic”

missing
18 ianuarie 2018, ora 20:25

Procurorii, de comun acord cu polițiștii, au „aranjat” eliberarea afaceriștilor din „arest preventiv” – „sub control judiciar”. Ulterior, procurorii le-au recomandat celor trei să-și recunoască vina, urmând ca faptele lor să fie recalificate.

„Persoanele sunt învinuite de săvârșirea fie a coruperii pasive, fie participarea în calitate de complice la săvârșirea coruperii pasive de către persoanele cu funcție de demnitate publică”, spune Mihail Ivanov, procuror.

Cei doi procurori învinuiți sunt Roman Clim și Eugen Tifoi. Primul este feciorul lui Eugen Clim, judecător la Curtea de Apel Chișinău și soțul Olesei Clim, șefa Direcției juridice de la „Moldatsa. Învinuiții se declară nevinovați.

N-am pretins și n-am luat nimic”.

„Probe în vederea învinuirii, că anume el a comis infracțiunea dată, nu există”, susține Radu Cijicenco, avocat.

Urmărirea penală pe acest caz continuă în vederea identificării tuturor persoanelor implicate. Învinuiții riscă de la 7 până la 15 ani de pușcărie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram