Cei doi procurori, un polițist și un civil, reținuți sub acuzația de corupție, au primit 30 de zile în izolator, iar unul dintre polițiști a fost plasat sub control judiciar pentru o lună. Aceștia ar fi primit 6 mii de dolari și 70 de mii de euro de la gestionării unei firme, cercetați pentru evaziune fiscală. În schimbul banilor, omul de afaceri urma să fie scutit de pedeapsă.

Procurorii, de comun acord cu polițiștii, au „aranjat” eliberarea afaceriștilor din „arest preventiv” – „sub control judiciar”. Ulterior, procurorii le-au recomandat celor trei să-și recunoască vina, urmând ca faptele lor să fie recalificate.

„Persoanele sunt învinuite de săvârșirea fie a coruperii pasive, fie participarea în calitate de complice la săvârșirea coruperii pasive de către persoanele cu funcție de demnitate publică”, spune Mihail Ivanov, procuror.

Cei doi procurori învinuiți sunt Roman Clim și Eugen Tifoi. Primul este feciorul lui Eugen Clim, judecător la Curtea de Apel Chișinău și soțul Olesei Clim, șefa Direcției juridice de la „Moldatsa. Învinuiții se declară nevinovați.

N-am pretins și n-am luat nimic”.

„Probe în vederea învinuirii, că anume el a comis infracțiunea dată, nu există”, susține Radu Cijicenco, avocat.

Urmărirea penală pe acest caz continuă în vederea identificării tuturor persoanelor implicate. Învinuiții riscă de la 7 până la 15 ani de pușcărie.