/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/FOTO/ A fost dat startul lucrărilor de construcție a apeductului magistral Leova-Iargara

19 ianuarie 2018, ora 07:00

Valoarea totală a lucrărilor este de circa trei milioane euro sau peste 60 milioane de lei, dintre care 2,4 milioane euro sunt oferite de Guvernul Republicii Federale Germania prin Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) iar 600 mii euro sunt alocate din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR) și de Consiliul Raional Leova.

Durata de execuţie a lucrărilor contractate este de nouă luni calendaristice. Lucrările de construcție vor fi monitorizate conform legislației naționale în vigoare, precum și de către experții internaționali delegați de GIZ.

La apeductul magistral Leova – Iargara care urmează a fi construit, cu o lungime de circa 23,0 km, vor fi conectate orașele Leova și Iargara, satele Filipeni, Romanovca, Sărata Nouă, Hănăsenii Noi și Cupcui, cu un număr total de 23.433 de locuitori.

Foto: adrsud.md

Foto: adrsud.md

Foto: adrsud.md

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram