„Eroul zilei, care a evitat o tragedie”. Așa sună titlul unei știri apărute în presa canadiană despre un moldovean, care a reacționat prompt și a reușit să evite un accident.

Potrivit TVA Nouvelles, Mihai Gilca locuiește la Quebec de mai mult de patru ani și este șofer de camion. Moldoveanul a ajuns erou după ce camionul său a fost cuprins de flăcări în timp ce se deplasa într-un tunel. Potrivit jurnaliștilor locali, Mihai a reacționat prompt și a evitat o posibilă catastrofă.

„Când am intrat în tunel, am văzut o explozie la anvelopă. Eram la mijlocul tunelului. După aceea am văzut fum și am înțeles că e periculos. Am accelerat pentru ca să ies mai repede din tunel”, a menționat Mihai Gilca pentru TVA Nouvelles.

Autoritățile au lăudat „sângele rece” al moldoveanului, care a reușit să evite tragedia. Șoferul nu a fost răniti și nici o persoană nu a avut de suferit în urma accidentului.

Odată ce adrenalina a trecut, Mihai a recunoscut că a fost afectat de incident și că urmează să își ia câteva zile libere.

Foto: tvanouvelles.ca

Foto: tvanouvelles.ca

Foto: tvanouvelles.ca

Foto: tvanouvelles.ca

Foto: tvanouvelles.ca

Foto: tvanouvelles.ca