Vineri, 19 ianuarie, rămân fără curent electric încă 181 de localităţi afectate de intemperie. Totodată, furnizorul de energie anunță că peste o sută de brigăzi lucrează la restabilirea reţelelor avariate de vânt.

Pentru moment rămâne încă dificil accesul la instalaţiile electrice în unele localități din raioanele Căuşeni, Ştefan Vodă, Anenii Noi și Cimișlia menționate. În acest sens compania este în continuă colaborare cu Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale și autoritățile publice locale în persoana consiliilor raionale şi a primăriilor. Gas Natural Fenosa în Moldova apreciază mult efortul depus de aceste echipe în condiţii dificile cu unicul scop de a restabili cât mai curând posibil şi în condiţii sigure, furnizarea energiei electrice în zonele afectate.

Totodată, furnizorul de energie atenționează că dacă observați careva pericole (linii electrice căzute pe străzi, în preajma grădinițelor, școlilor) vă rugăm să informați imediat furnizorul de energie electrică prin următoarele canale:

– La telefonul Serviciului 24h – 022-43-11-11.
– Prin intermediul chatului disponibil de pagina noastră web.
– Pe Viber apelând la numărul 062161111.
– Pe Facebook, accesând pagina noastră: https://www.facebook.com/gasnaturalfenosamoldova

Câteva reguli de bază privind securitatea electrică:

– Ocoliți şi nu atingeți conductoarele electrice căzute avariat la pământ sau care atârnă accidental de pe piloni şi copaci;
– Nu interveniți în instalațiilor electrice – aceste intenții se pot solda cu electrocutări.
– Nu atingeți cablurile de electricitate căzute accidental la pământ.
– Întreprinderile Gas Natural Fenosa în Moldova roagă consumatorii să manifeste în continuare răbdare și înțelegere a acestei situații meteorologice grave şi îi asigură că depune eforturi susţinute pentru restabilirea cât mai urgentă a serviciului.

Amintim că, în seara zilei de joi 293 de localități din țară erau deconectate de la curentul electric.