Dat afară din Primărie de către Silvia Radu, fostul șef de la Transporturi, Oleg Poiată, și-a dat demisia și din funcția de pretor al sectorului Centru. El nu a răspuns la telefon, dar pe pagina sa de Facebook a scris ca actuala conducere a capitalei ar uzurpa funcția de Primar General.

Luând în considerare că pretorul de sector este reprezentantul primarului în teritoriu, nu am cum să reprezint un primar nelegitim”, a scris Poiată pe pagina sa de Facebook.

Menționăm că Silvia Radu a decis să îl demită pe Oleg Poiată, menționând că acesta a administrat defectuos subdiviziunea de care a fost responsabil. În timpul unei ședințe operative, primarul interimar și Oleg Poiată au avut un schimb de replici tăioase:

„- Domnule Poiată, ieșiți dacă nu înțelegeți, am să vă dau afară.
– Păi lăsați-mă să explic.
– Nu am nevoie.
– Vă rog frumos să vă sculați și să ieșiți. Eu sunt șeful dvs. Domnule Poiată, sunteți surd sau ce?”.

Oleg Poiata a deținut funcția de pretor al sectorului Centru până în mai 2017, atunci când a venit la șefia Direcției transport. Odată cu venirea în funcția de primar interimar al capitalei a Silviei Radu, funcționarul a intrat imediat în dizgrațiile ei, acesta fiind demis la scurt timp. Edila Capitalei a fost nemulțumită de concepția de dezvoltare a transportului din Chișinău, prezentată de Poiată. În timpul unei ședințe, ea l-a dat afară din sală, iar ulterior l-a chemat înapoi.

Oleg Poiata a fost implicat și în scandalul legat de tragedia de la localul „La Soacra” unde au murit 4 oameni. El a fost demis de Consiliul Municipal din funcția de pretor, iar în apărare i-a sărit primarul suspendat Dorin Chirtoacă. Acesta a declarat că aleșii locali nu au dreptul legal să-l dea afară din funcție. În prezent, pretor al sectorului Centru este Pavel Rusu.

Foto: Facebook/Oleg Poiată