/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Prima zi după cod galben de ninsori și vânt: Mașini blocate, școli închise și localități fără curent electric

missing
19 ianuarie 2018, ora 18:35

Acești copii din raionul Șoldănești au fost surprinși împingând microbuzul școlar pentru a ajunge la ore. Din cauza troienelor, aceștia au fost nevoiți să se întoarcă acasă la jumătate de drum. Ieri, un autobuz cu 15 copii, care, la fel, urma să ajungă la școală, a rămas blocat în zăpadă într-o localitate din Căușeni. Un alt autocar, cu 14 copii a rămas și el blocat în nămeți la Rubelnița-Nouă, Soroca. Ambele autoturisme au fost tractate de către salvatori.

O ambulanță, care transporta un pacient la spital, a rămas și ea blocată în troiene în localitatea Sănătăuca din Florești. Pacienta a ajuns la spital cu mașina pompierilor.

Am avut intervenții pentru deblocarea ambulanței din nămeții care erau în r-nul Rezina și Șoldănești. Iar peste 400 de autoturisme în ultimele 24 de ore iar aproape 600 de persoane au avut nevoie de ajutorul salvatorilor”, a spus Liliana Pușcașu, ofițer de presă IGSU.

Salvatorii au lucrat din greu toată noaptea. În ultimele 24 de ore, aceștia au deblocat peste 100 de autoturisme. Au tractat diverse microbuze și camioane.

Atunci când tehnica nu-i mai ajuta, au pus mâna pe lopeți. Iar uneori au fost nevoiți să împingă mașinile blocate.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, peste 160 de localități din țară rămân fără energie electrică și astăzi.

Conducătorii auto care aleg să pe distanțe mai mari să aibă în portbagajul mașinii lopată și nisip, lanțuri de iarnă, bateria telefonului încărcată iar dacă sunt într-o situație excepțională să telefoneze la 902”, afirmă Liliana Pușcașu, ofițer de presă IGSU.

Conform datelor furnizate de Ministerul Educației, peste 10 mii de copii au stat și astăzi acasă, deoarece 45 de școli și două grădinițe au rămas închise din cauza drumurilor impracticabile. Din cauza ninsorilor, și-au sistat activitatea cinci puncte de trecere a frontierei din sudul țării. Se circulă cu dificultate pe traseele Anenii Noi – Căușeni – Ștefan Vodă, Vișneovca – Cantemir, Vulcănești – Cahul – Taraclia și Leova – Cantemir. Situația de pe drumurile naționale și cele locale este monitorizată în continuare de cele trei celule de criză.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram