/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Ambasada SUA din Chișinău nu are fonduri pentru a-și desfășura activitatea

22 ianuarie 2018, ora 16:45

„Toate serviciile consulare şi de viză oferite de Ambasada SUA la Chișinău vor continua în această perioadă în care nu există fonduri alocate pentru desfăşurarea activităţii. Această pagină și site-ul Ambasadei nu vor fi actualizate până la reluarea completă a activității, cu excepţia mesajelor urgente de securitate şi siguranţă”, se precizează pe site-ul misiunii diplomatice.

Menționăm că Guvernul Statelor Unite a început, la miezul nopţii de vineri spre sâmbătă, o închidere parţială a activităţilor sale din lipsa fondurilor de finanţare, după ce republicanii şi democraţii nu au reuşit să ajungă în Congres la un acord privind bugetul.

Lipsa unui vot în Congres a lăsat Guvernul SUA şi diferite autorităţi federale fără finanţare, în aşteptarea adoptării bugetului anual. În astfel de situaţii, angajaţii care nu au roluri vitale sunt trimişi în şomaj temporar.

Ultima dată, Administraţia americană a fost paralizată astfel în octombrie 2013, iar ulterior au fost adoptate măsuri pentru plata retroactivă a drepturilor neachitate personalului bugetar.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram