/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/DOC/ Răspunsul CNA celor 98 de femei care au avut de suferit în urma serviciilor medicale perinatale

missing
22 ianuarie 2018, ora 18:29

De asemenea, CNA spune că a constatat că în 70 din cele 98 de cazuri s-a indicat instituția unde a avut loc faptele relatate, majoritatea fiind din Chișinău. În 32 de cazuri au fost descrise fapte de corupție manifestate prin estorcarea unor sume de bani pentru asistența medicală. Totodată, CNA spune că în majoritatea cazurilor descrise au fost invocate carențe la capitolele etică și deontologie.

Totodată, CNA în răspunsul său explică că din moment ce cele 90 de persoane care au relatat cazuri nu au depus un denunț la CNA sau o solicitare de tragere la răspundere o persoană concretă, petiția dată nu poate fi examinată în conformitate cu normele procesual-penale.

Menționăm că, o scrisoare similară cu recomandări a fost trimisă către Guvernul Republicii Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram