Liderul unei organizații americane care luptă împotriva căsătoriilor între persoanele de același sex a venit în Moldova să discute cu președintele Igor Dodon. Mai exact, cei doi au pus la cale organizarea ședinței anuale a Congresului Mondial al Familiei la Chișinău, în ajunul alegerilor parlamentare din toamnă.

„Fără păstrarea valorilor tradiționale, familiilor tradiționale, nu putem crea un stat puternic”, spune Igor Dodon.

Șeful statului l-a invitat în Moldova pe liderul unei organizații americane care luptă împotriva legalizării căsătoriilor gay în SUA, pentru a organiza, împreună, la Chișinău, în perioada 13-16 septembrie, ședința anuală a Congresului Mondial al Familiei.

Abia așteptăm acest eveniment, abia aștept să revin la Chișinău. Dar, în primul rând, îi mulțumesc șefului statului”, a menționat Brian Brown, președintele congresului mondial al familiei.

Deocamdată nu se știe cine va plăti pentru organizarea acestui eveniment. Cei doi au refuzat să răspundă la întrebările jurnaliștilor.

„- Mulțumesc. Mulțumesc mult.
– Dar la întrebări nu răspundeți, dle președinte?”

Șeful statului s-a arătat convins că la eveniment vor participa reprezentanți din cel puțin 50 de țări. Igor Dodon a declarat că invitația a fost deja acceptată de Patriarhul Kiril al Rusiei și că, la Chișinău, ar urma să vină și un înalt reprezentat de la Vatican. Anul trecut, Igor Dodon a fost invitat la marșul LGBT, pentru a demonstra că este, așa cum spunea imediat după victoria în alegeri, „președintele tuturor”. Acesta a refuzat însă oferta și a organizat, în replică, mai multe evenimente dedicate familiei. Pe de altă parte, participanții la marșul „Fără frică”, organizat cu scopul promovării toleranței, au fost atacați cu ouă stricate.

În 2017, ședința Congresului Mondial al Familiei a avut loc la Budapesta.