/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Altercații în aeroport. Kurzii au protestat împotriva operațiunii „Olive Branch”

23 ianuarie 2018, ora 18:45

Un grup de kurzi au organizat un protest spontan la Aeroport împotriva operațiunii militare a Turciei. Altercațiile au avut loc acolo unde se înregistrau persoanele care urmau să zboare cu o aeronavă a unei companii turcești. Activiștii au fost înarmați cu drapele, iar la un moment au început a scanda lozinci. Participanții la acțiune s-au luat la harță cu pasagerii turci, dar și cu persoanele care îi petreceau. Două persoane au fost rănite, scrie presa germană.

Pentru a separa bătăușii, poliția a folosit gaze pe bază de piper. Anterior, Statul Major al forțelor armate turcești a anunțat lansarea Operațiunii „Olive Branch”, care urmărește „să protejeze granițele Turciei, să asigure securitatea și stabilitatea în regiune”. Ankara consideră că toate structurile militare și politice ale kurzilor sirieni sunt „organizații teroriste”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram