Altercații între kurzi și turci într-un aeroport din Hanovra. Activiștii kurzi au organizat un protest împotriva operațiunii „Olive Branch”, din nordul Siriei. Aproximativ 180 de persoane au participat la bătaie, scrie Reuters.

Un grup de kurzi au organizat un protest spontan la Aeroport împotriva operațiunii militare a Turciei. Altercațiile au avut loc acolo unde se înregistrau persoanele care urmau să zboare cu o aeronavă a unei companii turcești. Activiștii au fost înarmați cu drapele, iar la un moment au început a scanda lozinci. Participanții la acțiune s-au luat la harță cu pasagerii turci, dar și cu persoanele care îi petreceau. Două persoane au fost rănite, scrie presa germană.

Pentru a separa bătăușii, poliția a folosit gaze pe bază de piper. Anterior, Statul Major al forțelor armate turcești a anunțat lansarea Operațiunii „Olive Branch”, care urmărește „să protejeze granițele Turciei, să asigure securitatea și stabilitatea în regiune”. Ankara consideră că toate structurile militare și politice ale kurzilor sirieni sunt „organizații teroriste”.