/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Jurnaliștii unui post TV din Rusia, întorși la Aeroport. Urmau să facă un interviu cu Dodon

missing
23 ianuarie 2018, ora 11:03

Vizita a fost convenită la nivelul administrației prezidențiale. În ciuda faptului că jurnaliștii au prezentat polițiștilor de Frontieră o invitație oficială din partea lui Igor Dodon și o scrisoare din partea RTVI, care confirma scopul vizitei, echipei de filmare i s-a refuzat intrarea în Moldova.

La punctul de control al Frontierei, pașapoartele noastre au fost luate și duse undeva , cerându-ne să aștepte. Le-am arătat și cele două scrisori. Peste 10 minute, Mihail, care s-a prezentat în calitate de șef al grănicerilor, ne-a informat că ne-a fost refuzată intrarea pe teritoriul Moldovei, deoarece nu am putut confirma scopul vizitei noastre. Le-am arătat scrisorile. Ei în schimb ne-au declarat că „nu vedem nici o scrisoare”, susține jurnalista Mariana Minsker.

Poliția de Frontieră a emis jurnaliștilor și un certificat privind refuzul de intrare din cauza „neîndeplinirii condițiilor prevăzute de art. 8 din Legea nr. 200 din 16 iulie 2010 privind regimul străinilor în Republica Moldova”.

Ulterior, echipa de filmare a fost condusă la bordul avionului care pleca la Moscova. În prezent, jurnaliștii ruși se află în capitala Rusiei.

Reamintim că, în ultimele zile, Poliția de Frontieră i-a interzis accesul în R. Moldova și jurnalistei de la NTV Russia, Irada Zeynalova. Aceasta a făcut cale întoarsă la Moscova, însă peste două zile a revenit la Chișinău, la insistența președintelui Igor Dodon.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram