Legitimația de jurnalist nu va mai fi suficientă pentru a intra la evenimentele publice organizate de PD. Odată cu schimbarea sediului, democrații au impus o nouă regulă – jurnaliștii care vor să le viziteze „casa” trebuie să dețină o acreditare specială.

Pentru a trece de zidul de aproape trei metri înălțime, jurnaliștii trebuie să obțină o acreditare din partea partidului. Mai exact, aceștia vor primi un card nominal de acces pentru a participa la evenimentele de interes public, organizate de democrați.

Jurnaliștii au acces în majoritatea instituțiilor statului doar în baza legitimației de presă. Doar Președinția și Parlamentul cere acreditări suplimentare. Întrebat de TV8, care a fost necesitatea introducerii acestei reguli pentru presă, purtătorul de cuvânt nu ne-a putut oferi un răspuns.

„Dacă eu primesc un răspuns și intru în esență, vă dau răspunsul. N-aș fi vrut să dau răspuns la întrebarea pe care nu o cunosc”, a spus Vitalie Gamurari, purtător de cuvânt al PDM.

Purtătorul de cuvânt nu ne-a putut spune nici cât vor plăti democrații pentru chiria sediului. În fața edificiului stau deja parcate mai multe mașini de lux. Niciun autoturism nu trece însă de pilonii de metal fără permisiunea agenților de pază.

Anterior, fruntașul PD, Andrian Candu, a declarat că noul sediu cuprinde birouri pentru vicepreședinți, spații pentru întâlnirile cu alegătorii și mai multe săli de ședințe. În presă, au apărut câteva fotografii din care se vede că în noua clădire a fost amenajată și o bibliotecă. În sala de ședințe au fost instalate microfoane pentru fiecare vorbitor, iar în sala pentru presă tribuna cu tableta imensă a lui Vlad Plahotniuc a fost deja montata. Clădirea, dotată cu mai multe camere de supraveghere, se află în centrul capitalei, la doar câțiva pași de locuința liderului formațiunii. RISE Moldova a scris că imobilul, care a fost și sediul comuniștilor, a fost vândut unei firme din paradisul fiscal din Belize, controlată de un personaj-cheie din anturajul lui Vlad Plahotniuc. Potrivit sursei, edificiul cu patru niveluri, de 1.500 de metri pătrați, ar avea și un mini-hotel, un restaurant și o parcare subterană.