/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Duma rusească cere rezilierea contractului dintre Vlad Planotniuc și Pervîi Kanal

missing
24 ianuarie 2018, ora 12:26

Deputații ruși consideră că astfel de acțiuni din partea „coordonatorului” coaliției de guvernământ Vlad Plahotniuc (șeful Partidului Democrat al Moldovei), care a uzurpat de fapt puterea în țară, constituie o violare flagrantă a normelor juridice internaționale recunoscute universal în domeniul accesului liber la informații, care încalcă drepturile unei părți semnificative a cetățenilor Republicii Moldova și consideră aceste acțiuni drept un alt act anti-rus”, se arată în text, potrivit Ria Novosti.

Totodată, Leonid Kalashnikov a declarat că Plahotniuc a semnat un contract cu Pervîi Kanal și folosește conținutul său de divertisment, care este foarte popular în Moldova, iar transmisiile de informații le substituie. În declarație, deputații solicită rezilierea contractului lui Plahotniuc cu Pervîi Kanal, scrie pnp.ru.

Iar, comitetul Dumei de Stat pentru Afaceri CSI consideră că deputații ar trebui să ofere o evaluare personală a acțiunilor lui Vlad Plahotniuc, care are cetățenia rusă și împotriva căruia Comisia de Investigații a inițiat un dosar în temeiul articolului „tentativă de omor”.

De asemenea, în textul documentului deputații Dumei „condamnă cu fermitate încălcarea democrației în Moldova și practica totalitară de combatere a punctelor de vedere alternative, iar Duma de Stat a Federației Ruse solicită Organizației Națiunilor Unite, Consiliului Europei și societății pentru securitate și cooperare în țările europene să prezinte o evaluare principială a încălcării grave a adoptării acestei legi a articolului 19 din Declarația comună a drepturilor omului, articolul 19 din Pactul internațional privind drepturile civile și politice și articolul 10 din Convenția privind protecția drepturilor și libertăților fundamentale”, transmite Ria Novosti.

Potrivit deputaților, acțiunile autorităților moldovenești încalcă grav un număr de acte internaționale în domeniul drepturilor și libertăților omului. Ei spun că anume Partidul Democrat a elaborat documentul adoptat cu votul a 61 de deputați, menționând că împotriva au votat socialiștii și comuniștii.

Menționăm că, într-un interviu pentru deschide.md Plahotniuc a spus că inițiativa dată reprezintă o implicare tot mai evidentă a unor entităţi din Federaţia Rusă în activitatea politică din țara noastră.

Amintim că pe data de 10 ianuarie, decretul de promulgare a Legii pentru modificarea și completarea Codului audiovizualului a fost semnat de președintele Parlamentului, Andrian Candu, după ce Curtea Constituțională a constatat că există circumstanțe care justifică interimatul funcției de șef al statului pentru promulgarea acesteia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram