/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ PLDM cere demisia vicepreședintele Parlamentului. Ghilețchi califică acuzațiile ca fiind „un atac politic”

24 ianuarie 2018, ora 19:17

Potrivit liberal-democraților, în decembrie 2017, atunci când președintele grupului PPEM a fost ales vicepreședinte al Parlamentului, voturile ar fi fost numărate greșit. Ei spun că pentru candidatura lui Ghilețchi ar fi votat, 34 de deputați, nu 51 cât au anunțat numărătorii.

Pe sectorul doi au fost anunțate 35 de voturi pentru, dar, de fapt, au fost exprimate doar 25 de voturi. Iar în sectorul 3, din cele 25 anunțate de numărător, au fost exprimate numai 5 voturi pentru candidat”, a declarat Tudor Deliu, președintele fracțiunii PLDM.

Cei din PLDM spun că astfel a fost încălcat Regulamentul Parlamentului și propun abrogarea hotărârii prin care popular-europeanul a ajuns în prezidiul Parlamentului.

Dle Ghilețchi, vă somăm ca pe un creștin evlavios, să vă prezentați demisia și să demonstrați că ați păstrat ceva din onestitatea și bunăvoința pe care o trâmbițați de la toate tribunele”, a adăugat Deliu.

Solicitat de TV8, Valeriu Ghilețchi menționează că acuzațiile aduse de PLDM sunt un atac politic.

Poate o fi alte nemulțumiri ale foștilor colegi în adresa mea. Pe lângă faptul juridic este și partea politică. Există o majoritate parlamentară care în continuare oferă susținerea pentru a deține această funcție. Nu există temeiul de ce ar trebui să îmi dau demisia”, a declarat Valeriu Ghilețchi, vicepreședintele Parlamentului.

Candidatura lui Valeriu Ghilețchi la funcția de vicepreședinte al Parlamentului a fost votată de democrați și popular-europeni. Funcția a devenit vacantă după ce Iurie Leancă a demisionat, fiind propus de Vlad Plahotniuc pentru functia de vicepremier pentru integrare europeana în Guvernul Filip.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram