/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Protest contra „oneștilor” din raportul Kroll 2. Tinerii Platformei „DA” au adus cătușe din hârtie la Guvern

missing
25 ianuarie 2018, ora 19:22

Participanții la protest au vrut să prezinte într-un mod sarcastic lista celor care, în viziunea lor, s-ar putea regăsi în raportul „Kroll-2” – document ținut, deocamdată, în secret de BNM.

„Îl avem pe Drăguțanu. Îl avem pe Gurin, cel care declara că în băncile noastre se fură cu sacul. Îl avem pe Candu – finul „oneștilor”. Îl avem pe „borsetka”, PD – pe Iaralov”, spune Dinu Plângău, președinte organizația „Tinerii DA”

În listă se regăsește și fostul șef al CNA, Viorel Chetraru, președintele PD, Vlad Plahotniuc, actualul premier Pavel Filip și ex-premierii Iurie Leancă și Chiril Gaburici.

Aici trebuie să fie totul transparent, să știe și lumea ce se întâmplă

Noi nu ieșim pentru noi, eu am ieșit astăzi pentru ca să le arătăm celor din UE, Parlamentul European cine a furat miliardul”.

Susțin orice acțiune care ar contribui, într-o oarecare măsură, la deșteptarea cetățenilor. Mai devreme sau mai târziu, oricum vor plăti pentru jaful pe care l-au comis”.

TV8 l-a contactat pe fostul Guvernator al Băncii Naționale a Moldovei, Dorin Drăguțanu. Acesta a refuzat, însă, să profite de dreptul la reacție.

Nu am nicio reacție la presupunerile unui grup de tineri”, a declarat Dorin Drăguțanu, ex-guvernator BNM.

Nici purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat nu a vrut să comenteze învinuirile la adresa lui Candu, Filip, Plahotniuc și Iaralov – toți fruntași PD.

Nu aș vrea să comentez aceste lucruri, pentru că mai mult ca probabil este o acțiune politică”, spune Vitalie Gamurari, purtător de cuvânt PDM.

Contactat de TV8, Iurie Leancă, a menționat că nu comentează aberațiile. Celelalte persoane învinuite de tinerii din Platforma „DA” nu au fost de găsit.

Mesajul ironic pe care l-am văzut astăzi este că orice cetățean înțelege cum, de fapt, a avut loc acest jaf. Tot ceea ce trebuia să facă CNA și Banca Națională – trebuiau să ia o poziție față de aceste deplasări”, afirmă Inga Grigoriu, vicepreședintele Platforma „DA”.

Protestatarii au depus o petiție la Guvern, în care cer ca să fie făcute publice numele pesoanelor implicate în furtul din sistemul bancar.

Noi vrem ca persoanele care au ocupat funcții publice atunci să fie trase la răspundere și nu promovate în alte funcții. În cazul în care noi nu vom primi un răspuns la această petiție, ne rezervăm dreptul să organizăm proteste masive”, explică Dinu Plângău, președinte organizația „Tinerii DA”

La sfârșitul anului trecut, BNM a făcut public doar un rezumat al celui de-al doilea raport „Kroll” în care apare un singur nume – cel al actualului primar de Orhei, Ilan Șor.

Reporter: Ana Sîrbu;
Imagini:
Oleg Cozlov.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram